first_imgPhotographs:  Favaro Jr. Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918408/box-house-caio-persighini-arquitetura Clipboard Houses Save this picture!© Favaro Jr.+ 50Curated by Matheus Pereira Share CopyAbout this officeCaio Persighini ArquiteturaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsAraraquaraOn InstagramBrazilPublished on June 05, 2019Cite: “Box House / Caio Persighini Arquitetura” [Casa Box / Caio Persighini Arquitetura] 05 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Engineering:Ivan Guilherme MoralesBuilder:Ailton Felipe de OliveiraJoiner:Luiz PizzaiaCity:AraraquaraCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Favaro Jr.Recommended ProductsLightsVibiaCeiling Lights – BIGDoorspanoramah!®ah! PivotWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. The basis of Box House is focused on exploring the purity of the cube, and in a poetic and architectural paradox of the simple and pure shape, brings out all the lustiness of the apparent reinforced concrete, shaped in loco. In this concept, the constructive elements present themselves in a natural and simplistic way. The modern architecture of the residence located in Araraquara (260 kilometers away from São Paulo) is, by itself, the main character of the final project. Its pure and harmonic shape brings functionality, between what and how it is.Save this picture!© Favaro Jr.Save this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Favaro Jr.Considering the practicity, its functions offer autonomy and dynamism, besides fulfilling the expectations and wishes of the contemporary style. Thought to be simple and truly habitable, the Box House brings a basic structure of the circulation created from the idea of a stamped spiral on a cubic shaped and living corners, including inferior and superior floors, including internal and external environments in a same circuit.Save this picture!© Favaro Jr.The main access (garage) offers a balance and connection while communicating to the common area and the intimate spaces, inside of a unique flow and sequence offered by the architectonic condition that transcends from a continuous line of circulation – effect caused by the spiral insert inside the cube.Save this picture!© Favaro Jr.Minimalist, the constructive concept of the Box House is limited only to the necessary, contributing for the sustainability and economy of material. Its construction has eight main pillars and repeats most of its shape and methodology on the lifting dimensions. Still considering the economy, great openings allow a natural circulation of air, transforming the residence’s internal temperature in a few minutes.Save this picture!© Favaro Jr.Save this picture!Section DSave this picture!© Favaro Jr.On its materiality, the project has strengthened the game of the contrast between the concrete and the elements made of cumaru wood. The union of these materials gives the effect of comfort, easing the residents ergonomy. Another important thing about the Box House is the internal and external landscaping element, that has always shown the residence’s will of being alive. For this, inside the cube was insert a Jabuticaba tree, adapted to be grown in interiors.Save this picture!© Favaro Jr.The visual effect caused by the fruitful tree can be observed from all the angles of the residence: a result achieved by the act of circulating between the connected floors from a same perspective (spiral), which allows the access from the garage to the master suite, avoiding opening doors and passing through environments.Save this picture!© Favaro Jr.Project gallerySee allShow lessEPFL Students Build Wooden Pavilions Around Lake Geneva’s ShoresArchitecture NewsSLA Salad Bar / Standard StudioSelected Projects Share Projects CopyHouses, Houses Interiors•Araraquara, Brazil “COPY” Architects: Caio Persighini Arquitetura Area Area of this architecture project ArchDailycenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918408/box-house-caio-persighini-arquitetura Clipboard 2017 Caio Persighini Area:  2637 ft² Year Completion year of this architecture project “COPY” Photographs Lead Architects: Box House / Caio Persighini Arquitetura Year:  Box House / Caio Persighini ArquiteturaSave this projectSaveBox House / Caio Persighini Arquiteturalast_img